صفحات

هفت سین نوروزی عفو بین الملل


رهبران زندانی جامعه بهایی ایران

شبکه های اجتماعی

سازمان عفو بین الملل، در فراخوانی که به مناسبت فرارسیدن نوروز منتشر کرده است می نویسد با آغاز سال نوی باستانی ایرانی در آغاز بهار، مایلیم که از چندین زندانی شجاع که در زندان های ایران هستند، یاد کنیم. این سازمان مدافع حقوق بشر همچنین از مردم دعوت می کند که با ارسال کارت های ساده تبریک به زندانیان، و نوشتن جملات کوتاهی مانند «نوروز مبارک»، «در ایام نوروز به یادتان هستیم» و یا «امیدوارم حالتان خوب باشد» از آنان یاد کنند. عفو بین الملل تاکید می کند که این جملات کوتاه را می توان به فارسی یا انگلیسی نوشت ولی به هیچ عنوان نام سازمان عفو بین الملل و یا اشاره به پرونده آنان، ذکر نشود.
این سازمان مدافع حقوق بشر همچنین پیشنهاد می کند که بهتر است تصاویر کارت ها از مناظر و گلهای بهاری باشد که یادآور نوروز، امید و نوشدن است و فرستندگان از ذکر وضعیت سیاسی، حقوق بشر و یا روابط ایران و آمریکا نیز خودداری کنند.فراخوان تاکید می کند که مردم از ارسال کارت هایی که عکس افراد و یا بطری های شراب و دیگر نوشیدنی های الکلی است خودداری کنند.
با الهام از سفره هفت سین ایرانی، امسال عفو بین الملل، هفت پرونده متعلق به زندانیان سیاسی را انتخاب کرده است که از سوی این سازمان به عنوان «افراد در خطر» شناخته شده اند و بنابراین هدف کمپین های دفاعی هستند. چندین تن از این زندانیان سیاسی به خاطر فعالیت های صلح جویانه خود، به حبس های طولانی محکوم شده اند و سلامت شماری دیگر در وضعیت وخیم است.
عفو بین الملل سپس هفت پرونده زندانیان سیاسی در ایران را به شکل زیر مطرح می کند:
- هفت تن از رهبران جامعه بهایی ایرانی در نیمه تابستان ۲۰۱۰ به بیست سال زندان محکوم شدند. حکم آ«ان سپس در ماه سپتامبر به ده سال کاهش یافت. با آنکه این افراد غیر از فعالیت های مذهبی صلح آمیز کار دیگری نکرده اند، اتهامات بی اساسی مثل «جاسوسی برای اسرائیل»، «توهین به مقدسات» و «تبلیغ علیه نظام» دریافت کردند. آنان همچنین مفسد فی الارض شناخته شدند. تمامی این هفت نفر در بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری می شدند که توسط وزارت اطلاعات اداره می شود اما بعدا به زندان رجایی شهر منتقل شدند که قبلا محل نگهداری زندانیان جنایی بود و وضعیت بهداشتی بسیار نامطلوبی دارد.
این هفت شهروند بهایی ایرانی در هنگام بازداشت دسترسی محدود به وکیل داشتند. آنان شامل دو زن به نام فریبا کمال آبادی و مهوش ثابت و پنج مرد به نام جمال الدین خانجانی، عفیق نعیمی، سعید رضایی، بهروز توکلی و وحید تیزفهم هستند و همگی از رهبران گروهی از جامعه بهایی هستند که مسئول مسائل دینی و سازمانی است.
شما می توانید تبریک نوروزی خود را به این آدرس بفرستید:
ایران- کرج، بلوار معذن، زندان رجایی شهر

- مجید توکلی، دانشجوی فعال و عضو انجمن اسلامی دانشجویان در حال سپری کردن حکم حبس هشت سال و نیم خود است. این حکم در دادگاه ناعادلانه انقلاب اعلام شد. مجید توکلی در اعتراض به این حکم و نگهداری در زندان انفرادی در می ۲۰۱۰ اعتصاب غذا کرد. برادر مجید و افراد دیگر می گویند این فعال دانشجویی توان صحبت کردن را از دست داده است و از مشکلات تنفسی و خونریزی داخلی رنج می برد. عفو بین الملل از عدم رسیدگی پزشکی به مجید توکلی ابراز نگرانی کرده است.
مجید توکلی در هفتم دسامبر ۲۰۰۹ پس از ایراد سخنرانی به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه امیرکبیر بازداشت شد. گفته می شود او هنگام بازداشت مورد ضرب و شتم قرار گرفت. یک روز پس از بازداشت مجید توکلی، در اقدامی برای تحقیر او، خبرگزاری فارس اقدام به چاپ عکسی از مجید کرد که در آن چادر و مقنعه زنانه به سر دارد و اعلام کرد که این دانشجو، هنگام فرار چادر به سر کرده بود.همین باعث راه افتادن کمپین گسترده مردان روسری به سر در جهان، در حمایت از مجید توکلی شد و حدود ۴۵۰ مرد، عکس های «باحجاب» خود را در سایت هایی مانند فیسبوک و دیگر سایت های اجتماعی اینترنتی منتشر کردند. برخی صفحه ای در دست داشتند که بر آن نوشته بودند: «ما همگی مجید توکلی هستیم». دادگاه مجید توکلی در دادگاه انقلاب تهران در ژانویه ۲۰۱۰ برگزار شد و وکیل او اجازه حضور در جلسه دادگاه را نیافت. موارد اتهامی او متعدد بود و برای «شرکت در گردهمایی غیرقانونی» به پنج سال زندان، برای «تبلیغ علیه نظام» به یک سال و برای «توهین به رهبری» به دو سال زندان محکوم شد. او همچنین برای پنج سال از هرگونه مشارکت در فعالیت های سیاسی و ترک کشور منع شده است. مجید توکلی هم اکنون در زندان اوین تهران است و شما می توانید کارت تبریک او را به این آدرس بفرستید:
ایران- شیراز، شهرک بهارستان (میانرود)، انتهای خیابان یاس، فاز 3، مجید توکلی
- نسرین ستوده، سومین زندانی سیاسی است که عفو بین الملل در آستانه نوروز از او یاد می کند. نسرین ستوده، وکیل دادگستری مدافع حقوق بشر، به یازده سال زندان و ممنوعیت از کار حقوقی و ترک کشور برای مدت بیست سال محکوم شده است. او برای «اقدام علیه امنیت ملی» به پنج سال، «عدم رعایت حجاب اسلامی در یک پیام ویدئویی» به پنج سال، و «تبلیغ علیه نظام» به یک سال زندان محکوم شده است. او در سپتامبر ۲۰۱۰ بازداشت شد و اغلب زمان بازداشت را در زندان انفرادی گذراند. او همچنین از تماس با خانواده اش محروم بود. گفته می شود که خانم ستوده در نتیجه سه بار اعتصاب غذا در اعتراض به شرایط نگهداری خود، بسیار ضعیف شده است. خانم ستوده ، مادر دو فرزند، وکیل شیرین عبادی برنده جایزه نوبل صلح، و دیگر فعالان حقوق بشر و همچنین مجرمان صغیری بوده است که به اعدام محکوم شده اند.
نسرین ستوده

بازداشت نسرین ستوده، تنها نمونه ای از اقدامات دولت جمهوری اسلامی ایران علیه وکیلان حقوق بشری است که سعی می کنند در سیستم قضایی پر از نقص ایران، کار خود را به درستی انجام دهند. چندین وکیل حقوق بشر، از جمله شیرین عبادی، شادی صدر و محمد مصطفایی مجبور به ترک کشور شده اند و همزمان دیگر وکلا مانند محمد سیف زاده، به حبس های طولانی مدت محکوم شده اند و برخی دیگر مانند عبدالفتاح سلطانی در انتظار محاکمه هستند.
ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، درباره پرونده نسرین ستوده ابراز نگرانی کرده و در ۲۳ نوامبر ۲۰۱۰ گفت: «می ترسم که پرونده نسرین ستوده بخشی از یک اقدام گسترده تر باشد. وضعیت مدافعان حقوق بشر در ایران، سخت تر و پیچیده تر می شود».
خانم پیلای مقامات ایرانی را به مرور فوری پرونده نسرین ستوده و تسریع آزادی او ترغیب کرد. در حقوق اساسی سازمان ملل متحد آمده است که وکیلان باید در فضایی عاری از «ارعاب، آزار و اذیت و یا دخالت بی جا» کار کنند. در این متن همچنین بر حق وکلا در داشتن آزادی بیان و حق شرکت در بحث های عمومی درباره ارتقاء و حفاظت از حقوق بشر، تاکید شده است.
عفو بین الملل می گوید که افراد می توانند تبریک نوروزی خود را به این آدرس برای همسر نسرین ستوده بفرستند:
ایران- تهران، کوچه بهاران2، پلاک ۸ ، رضا خندان
- عمادالدین باقی، سین چهارم از هفت سین زندانیان سیاسی است که عفو بین الملل درآستانه نوروز از آنان یاد می کند:
عمادالدین باقی، مدافع حقوق بشر، جمعا به هفت سال محکوم شده است. شش سال از دوره محکومیت او برای مصاحبه با آیت الله منتظری است. باقی در پنجم دسامبر ۲۰۱۰ به زندان رفت و با خانواده خود تماسی ندارد. او از مشکلات جدی قلبی، تنفسی و کلیوی رنج می برد. عمادالدین باقی، رئیس انجمن ممنوعه دفاع از حقوق زندانیان، به «تبلیغ علیه نظام و فعالیت با هدف صدمه به امنیت ملی» متهم شد.
این اتهام ها به دلیل مصاحبه او با آیت الله منتظری بود که در دسامبر۲۰۰۹ ، کمی پس از مرگ آیت الله از تلویزیون بی بی سی پخش شد. آقای باقی پیش از پخش این مصاحبه به یک سال زندان و پنج سال ممنوعیت از کار مطبوعاتی و فعالیت در سازمان های غیر دولتی محکوم شده بود. در نوامبر ۲۰۰۹، مقامات ایرانی از سفر او به ژنو برای دریافت جایزه مارتین انالز، برای فعالیت های حقوق بشری اش، جلوگیری کردند. عمادالدین باقی، پس از بازداشت در ۲۸ دسامبر۲۰۰۹ ، کمی پس از ناآرامی های عاشورای سال گذشته، تقریبا شش ماه در زندان بود و مورد بازجویی قرار گرفت.
شما می توانید تبریک نوروزی خود برای عمادالدین باقی را برای همسر او خانم فاطمه کمالی به این آدرس بفرستید:
ایران- تهران، خیابان پاسداران، میدان اختیاریه، کوچه غفاری، پلاک 1، واحد ۱
در فهرست هفت گانه عفو بین الملل سپس به نام هنگامه شهیدی می رسیم.
- هنگامه شهیدی، روزنامه نگار و فعال حقوق زنان در ۲۵ فوریه ۲۰۱۰ محکومیت شش ساله خود را در زندان اوین آغاز کرد. او در دادگاه به تلاش برای شرکت در اجتماعات غیر قانونی، تبانی به قصد بر هم زدن امنیت و تبلیغ علیه نظام، متهم شناخته شد.
هنگامه شهیدی

هنگامه شهیدی مشاور مهدی کروبی در امور زنان بود. او همچنین عضو حزب اعتماد ملی متعلق به مهدی کروبی است.روزنامه اعتماد، متعلق به این حزب در مارس ۲۰۱۰ توقیف شد. خانم شهیدی همچنین مشاور محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین جمهوری اسلامی در امور جوانان بود و در شورای شهر تهران نیز عضویت داشت. هنگامه شهیدی قبلا نیز برای چهار ماه بازداشت در سال ۲۰۰۹ بازداشت شد. وی گفته بود در این مدت شکنجه و به اعدام تهدید شده بود.
او در ۵۰ روز اول بازداشت در زندان انفرادی بود. او در دادگاه به شرکت در تظاهرات ضد حکومتی، دادن مصاحبه به رسانه ها، وبلاگ نویسی، امضای بیانیه های خطاب به سازمان ملل متحد درباره وضعیت حقوق بشر در ایران و جمع آوری امضا برای کمپین یک میلیون امضا متهم شد.
شما می توانید کارت تبریک و پیام نوروزی خود را به این آدرس برای هنگامه شهیدی بفرستید: ایران-تهران، اتوبان چمران، درکه، خیابان شهید کچویی، زندان اوین
- کامیار و آرش علایی، دیگر زندانیان سیاسی هستند که عفو بین الملل در آستانه نوروز از آنان یاد می کند. برادران علایی، دو پزشک فعال در زمینه پیشگیری و درمان اچ آی وی و ایدز، در ۳۱ دسامبر ۲۰۰۸، برای توطئه علیه دولت جمهوری اسلامی و اتهامات دیگر که با استانداردهای بین المللی در تناقض است، محاکمه شدند. آنان در ژانویه ۲۰۰۹مطلع شدند که کامیار علایی به شش سال زندان و آرش علایی به سه سال زندان محکوم شده است.
آرش و کامیار علایی در ژوئن ۲۰۰۸ بازداشت و بدون اعلام جرم شش ماه را در زندان گذراندند. آنان در دادگاه به مشارکت در تلاشی برای سرنگونی دولت ایران متهم شدند. آنان در دادگاه اجازه دفاع از خود را نیافتند و دادستان مدرک سری را ارائه کرد که وکیل این دو برادر امکان تأیید صحت آن را نیافت. این دو پزشک، طبق قانون مجازات اسلامی به «همکاری» با «دشمنان دولت» متهم هستند که مجازات آن یک تا ده سال زندان است.
عفو بین الملل ضمن ابراز نگرانی درباره برادران علایی، می گوید معتقد است که آنان زندانیان سیاسی هستند و تنها برای تحقیقاتشان که شهرت بین المللی دارد و همچنین تلاش ها و همکاری صلح آمیزشان با سازمان های غیردولتی کشورهای خارجی، هدف قرار گرفته اند.
شما می توانید تبریک نوروزی خود را به این آدرس برای کامیار و آرش علایی بفرستید:
ایران-تهران، خیابان ولنجک، بلوار یاسمن 2، طبقه پنجم، واحد۳
Monsour Osanlooمنصور اسانلو

- منصور اسانلو، سین هفتم سفره هفت سین سازمان عفو بین الملل است.
منصور اسانلو، رئیس سندیکای شرکت وحد تهران و حومه است. او در حال حاضر در حال سپری کردن محکومیت پنج ساله در زندان به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» است. این اتهام در نتیجه تلاش او برای بهبود وضعیت کارگران در ایران و پایان دادن به قوانین تبعیض آمیزی بود که حقوق کارگران ایرانی را نقض می کرد. منصور اسانلو بارها بازداشت و در زندان شکنجه شد. او در ابتدا در زندان اوین تهران بود اما در نیمه تابستان ۲۰۰۸ به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد. رجایی شهر محل نگهداری زندانیان جنایی است و از سوی دیگر به دلیل دور بودن این زندان از محل زندگی خانواده اسانلو، امکان دیدار میان منصور اسانلو و خانواده اش مشکل شده است.
منصور اسانلو، مشکلات سلامتی متعدد دارد از جمله چشم او در نتیجه کتک هایی که در زندان به او زده شده، دچار مشکل شده است. هرچند او توانست در کتبر ۲۰۰۷ چشمش را عمل کند اما نتوانست مراقبت های پزشکی لازم را دریافت کند. سازمان عفو بین الملل منصور اسانلو را یک زندانی سیاسی با اتهامات واهی می داند و هدف از بازداشت او توقف تلاش هایش در جهت تشکیل اتحادیه های قوی کارگری و همچنین حمایت از حقوق کارگران است.
شما می توانید از طریق این دو آدرس برای منصور اسانلو و یا همسر او پروانه، کارت تبریک نوروزی بفرستید:
ایران-تهران، گلبرگ غربی(جانبازان غربی)، تقاطع مسیل باختر، سر کوجه شهید علی اکبر امیری، پلاک 343، طبقه اول


منبع: صدای امریکا
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • StumbleUpon
  • Donbaleh
  • Technorati
  • Balatarin
  • twitthis

0 نظر:

ارسال یک نظر

 
ساخت سال 1388 نشریه اینترنتی ای بهاء.قدرت گرفته با بلاگر تبدیل شده به سیستم بلاگر توسط Deluxe Templates. طراحی شده بوسیله Masterplan. . بهینه شده برای سیستم فارسی مجتبی ستوده